Лосося можна прекрасно замаринувати і самостійно. Він виходить дуже соковитим, ніжним, з приємним пряним смаком та ароматом.
Приготування
- Змішайте сіль і цукор, висипте на дно миски.
- Викладіть одне філе риби шкіркою вниз, а зверху присипте його приправами.
- Додайте до риби кріп, цедру апельсина і лимона.
- Поверх першого філе викладіть другий, шкіркою вгору.
- Присипте зверху сумішшю солі та цукру.
- Прикрийте лосося фольгою й притисніть зверху важким предметом.
- Маринуйте лосося в холодильнику протягом 24 годин.
- Потім очистіть його від спецій, промийте, якщо необхідно, та наріжте тонкими скибочками.
Ще один спосіб, як засолити лосося в домашніх умовах. Рецепт дуже простий: знадобиться свіжа червона риба, сіль і трохи цукру. Знімати першу пробу можна буде вже через добу!
Готувати лосося будемо методом сухого засолу. Це коли риба прокидається з усіх боків сумішшю солі і цукру, а потім відправляється в такому вигляді на холод на 24 години. Через деякий час вам залишиться лише злити рідину з ємності. По суті, риба буде "сама себе маринувати", лосось вбере в себе потрібну кількість солі, а вам лише потрібно буде дочекатися потрібного моменту.
Для засолювання вибирайте лосося середнього розміру. Занадто дрібна рибка кістлява. А м'ясо дорослого лосося часто жорсткувате та надмірно жирне. Тому оптимальна вага риби – 2-3 кг, засолити можна цілу тушку або шматок філе.