vchaspik-global-message
20:28, 29.12.2021

Маринований лосось

Калорійність, кКал:
(на 100 г страви)
0
Час приготування:

Лосося можна прекрасно замаринувати і самостійно. Він виходить дуже соковитим, ніжним, з приємним пряним смаком та ароматом.

Приготування

  • Змішайте сіль і цукор, висипте на дно миски.
  • Викладіть одне філе риби шкіркою вниз, а зверху присипте його приправами.
  • Додайте до риби кріп, цедру апельсина і лимона.
  • Поверх першого філе викладіть другий, шкіркою вгору.
  • Присипте зверху сумішшю солі та цукру.
  • Прикрийте лосося фольгою й притисніть зверху важким предметом.
  • Маринуйте лосося в холодильнику протягом 24 годин.
  • Потім очистіть його від спецій, промийте, якщо необхідно, та наріжте тонкими скибочками.

маринованный лосось маринованный лосось маринованный лосось маринованный лосось маринованный лосось маринованный лосось ​​​​​​​маринованный лосось маринованный лосось ​​​​​​​маринованный лосось

Ще один спосіб, як засолити лосося в домашніх умовах. Рецепт дуже простий: знадобиться свіжа червона риба, сіль і трохи цукру. Знімати першу пробу можна буде вже через добу!

Готувати лосося будемо методом сухого засолу. Це коли риба прокидається з усіх боків сумішшю солі і цукру, а потім відправляється в такому вигляді на холод на 24 години. Через деякий час вам залишиться лише злити рідину з ємності. По суті, риба буде "сама себе маринувати", лосось вбере в себе потрібну кількість солі, а вам лише потрібно буде дочекатися потрібного моменту.

Для засолювання вибирайте лосося середнього розміру. Занадто дрібна рибка кістлява. А м'ясо дорослого лосося часто жорсткувате та надмірно жирне. Тому оптимальна вага риби – 2-3 кг, засолити можна цілу тушку або шматок філе.