vchaspik-global-message
11:47, 09.12.2021

Заливне "Новорічне": смачне і красиве блюдо для новорічного столу

заливное
Калорійність, кКал:
(на 100 г страви)
0
Час приготування:

Заливне "Новорічне"- дуже смачне, красиве і ситне блюдо, яке стане прикрасою святкового столу. До того ж таку порційну закуску дуже зручно подавати на стіл.

Читайте також: ]]>Заливні яйця "Фаберже"]]>

Спосіб приготування:

Куряче стегно промити під проточною водою, поставити в каструлю з водою на вогонь. Додати в каструлю цілу моркву і цибулю, лавровий лист, сіль. Варити приблизно 40 хвилин. Коли курка звариться, необхідно процідити бульйон через сито.

У теплий бульйон додати сіль і желатин, залишити на 30-40 хвилин.

Як тільки курка трохи охолоне, відокремлюємо м'ясо від кісток і ріжемо на дрібні шматочки. Моркву нарізаємо кружечками.

Заповнюємо силіконові формочки шарами:

  • кроп,
  • курка,
  • кукурудза,
  • морква,
  • лук (перо),
  • желатин додаємо в теплий курячий бульйон і перемішуємо до повного розчинення крупинок,
  • отриманий желірованний бульйон акуратно заливаємо в формочки.

На замітку: для прикраси можна додати продукти на свій смак (наприклад, свіжий огірок, перець або варене яйце).

Ставимо формочки в холодильник приблизно на 2-3 години до застигання.

Перевернути та вийняти з формочок. Прикрасити скибочкою лимона і зеленню і можна подавати до святкового столу.

Красиве "Новорічне" заливне готове. Приємного апетиту!