Заливне "Новорічне"- дуже смачне, красиве і ситне блюдо, яке стане прикрасою святкового столу. До того ж таку порційну закуску дуже зручно подавати на стіл.
Читайте також: Заливні яйця "Фаберже"
Спосіб приготування:
Куряче стегно промити під проточною водою, поставити в каструлю з водою на вогонь. Додати в каструлю цілу моркву і цибулю, лавровий лист, сіль. Варити приблизно 40 хвилин. Коли курка звариться, необхідно процідити бульйон через сито.
У теплий бульйон додати сіль і желатин, залишити на 30-40 хвилин.
Як тільки курка трохи охолоне, відокремлюємо м'ясо від кісток і ріжемо на дрібні шматочки. Моркву нарізаємо кружечками.
Заповнюємо силіконові формочки шарами:
- кроп,
- курка,
- кукурудза,
- морква,
- лук (перо),
- желатин додаємо в теплий курячий бульйон і перемішуємо до повного розчинення крупинок,
- отриманий желірованний бульйон акуратно заливаємо в формочки.
На замітку: для прикраси можна додати продукти на свій смак (наприклад, свіжий огірок, перець або варене яйце).
Ставимо формочки в холодильник приблизно на 2-3 години до застигання.
Перевернути та вийняти з формочок. Прикрасити скибочкою лимона і зеленню і можна подавати до святкового столу.
Красиве "Новорічне" заливне готове. Приємного апетиту!