Шаурма - дуже смачна страва, а в домашніх умовах ще й корисна. Овочі, м'ясо, лаваш – всі продукти відмінно доповнюють один одного і не шкодять фігурі. Це прекрасний варіант для ситного перекусу. Пропонуємо простий і швидкий рецепт смачної шаурми.
Читайте також: Сальтисон з курки в домашніх умовах
Інгредієнти:
- куряче філе - 250 г
- огірки - 1 шт.
- помідори - 1 шт.
- капуста - 150 г
- майонез - 50 г
- кетчуп - 50 г
- тонкий лаваш - 100 г
- рослинна олія - 20 г
- солити на смак
- сухі спеції - на смак
Спосіб приготування:
- Добре помийте овочі - огірок і помідор. Капусту можна додати як звичайну білу, так і пекінську. Пекінська краще, тому що вона м'якша сама по собі. Для соусу змішайте майонез і кетчуп в невеликій мисці. Добре перемішайте до однорідної маси.
- Куряче філе відварити, нарізати тонкою соломкою й обсмажити на розпеченій сковороді з невеликою кількістю рослинної олії. Додайте сіль і спеції на смак. Для приправи використовуйте мелений перець, паприку і сушений базилік.
- Капусту дрібно нарізати. Якщо використовуєте білокачанну капусту, трохи помніть її руками, щоб вона стала трохи м'якше.
- Огірок і помідор нарізати тонкою соломкою.
- Покласти на стіл шматок лаваша і змастити його соусом або кетчупом та майонезом. Краї лаваша змащувати не потрібно. Додаємо нарізану капусту.
- Додайте смажене м'ясо, огірки та помідори.
- Згорніть лаваш з боків, а потім закрутіть. Трохи натисніть, щоб шаурма стала щільнішою.
- Готову шаурму обсмажте на сухій пательні або грилі з двох сторін.
Навіщо смажити шаурму? При смаженні лист лаваша трохи підсихає, і зовні утворюється дуже апетитна хрустка скоринка, а всередині чекає соковита начинка.
Ситна і смачна страва готова!
Читайте також: Картопляно-сирні оладки з грибним соусом
Поради:
Щоб шаурма була більш дієтичною, можна використовувати відварну курячу грудку, а майонез замінити сметаною або несолодким йогуртом. Ви також можете варіювати начинку шаурми на свій смак. Можна додати в неї моркву по-корейськи, гриби, сир тощо.
Шаурму також можна приготувати з птиці, баранини або яловичини.