vchaspik-global-message
16:37, 01.11.2021

Запіканка з сиру та гарбуза

запеканка
Калорійність, кКал:
(на 100 г страви)
0
Час приготування:

Сьогодні готуємо дуже смачну сирно-гарбузову запіканку. Цей ніжний десерт виходить дуже соковитим, м'яким і в міру солодким, із приємним апельсиновим ароматом.

Насамперед займемося гарбузовим пюре. Його легко приготувати самостійно в домашніх умовах. Гарбуз звільняємо від грубої шкірки та насіння, після чого нарізаємо великими шматочками. Розкладаємо гарбуз у форму, накриваємо фольгою і відправляємо в заздалегідь розігріту духовку на 180 градусів випікатися. На випікання піде близько години. 

Читайте також: ]]>Сирна запіканка з фруктами у лаваші ]]>

Потім знімаємо фольгу та залишаємо в духовці ще на 20 хвилин. Пробуємо на готовність: гарбуз повинен бути дуже м'яким. За допомогою блендера перетворюємо гарбуз на пюре. Це можна зробити також будь-яким зручним для вас способом. Нам знадобиться всього 660 грамів пюре, частину, що залишилася, можна заморозити для інших десертів. 

Далі в сир відправляємо цукор, ванільний цукор для аромату, яйця, крохмаль і за допомогою блендера всі інгредієнти перетворюємо в однорідну масу. Окремо гарбузове пюре з'єднуємо з цукром, яйцями, крохмалем та цедрою апельсина. Все збиваємо до однорідної консистенції. Гарбузова та сирна суміш по густоті мають бути однаковими. У сирну масу додаємо трохи молока. 

Читайте також: ]]>Найсмачніша кабачкова запіканка з додаванням м'яса та сиру ]]>

Для випікання ми будемо використовувати форму 23х23 см. Бокову частину форми змащуємо олією, а дно застилаємо пергаментом. Викладаємо суміш у центр по одній столовій ложці, чергуючи гарбузовий та сирний шар. Відправляємо у розігріту на 180 градусів духовку випікатися на 40-45 хвилин.

Поки випікається запіканка, ми займемося заливкою. Яйця з'єднуємо з цукром, додаємо 60 г гарбузового пюре та сметану. Все швидко перемішуємо, дістаємо запіканку з духовки, заливаємо заливкою і знову відправляємо у духовку ще на 30-35 хвилин. От і все, запіканка готова. Перед подачею її потрібно трохи остудити, після чого нарізати порційними шматочками.