Сьогодні будемо вчитися готувати легкий яблучний десерт - красиві трояндочки в листковому тісті. Ця дуже смачна, з ароматним запахом випічка прикрасить не тільки сімейне чаювання, але і підкорить гостей, присутніх за святковим столом.
В першу чергу займемося пелюстками троянд. Для цього краще використовувати червоні яблука, тоді і пелюстки будуть рожевого кольору. За допомогою спеціального пристосування видаляємо з яблук серцевину і розрізаємо фрукт на дві частини. Кожну половинку нарізаємо тоненькими пластинами приблизно по 2 мм завтовшки. Складаємо яблучні пластини в миску, по можливості роз'єднуємо їх, скроплюємо лимонним соком або посипаємо лимонною кислотою (однієї щіпки буде досить) і повністю заливаємо все окропом. Накриваємо яблука кришкою і відставляємо у бік на 10-15 хвилин.
Поки яблука паряться, можна спокійно зайнятися тістом. Ми будемо використовувати листкове бездріжджове тісто, куплене у магазині. За допомогою качалки розкатуємо тісто якомога тонше, щоб пелюстки не загубилися в ньому. Достатня товщина тіста - 2 мм. Ділимо тісто на смужки шириною 5-6 см. Кожну смужку змащуємо злегка розтопленим вершковим маслом (див. відео).
Читайте також: Рецепт желе з зеленими яблуками і насінням чіа
В окремому посуді з'єднуємо 2 ст. ложки цукру з 1 чайну ложку меленої кориці. Готову суміш тонким шаром наносимо на кожну смужку поверх масла. За допомогою шумівки викладаємо яблучні пелюстки на паперовий рушник і даємо повністю охолонути. Пропарені яблучні пластини добре гнуться і зовсім не ламаються, а це значить, що формувати трояндочки буде легко.
Читайте також: Сирні кекси: рецепти смачних маффинів
Викладаємо часточки внахлест уздовж кожної смужки, залишаючи на половину нижню частину тіста. Цією нижньою частиною тіста накриваємо пелюстки, після чого звертаємо напівфабрикат в рулетик. У підсумку отримуємо трояндочку. Далі кожну квітку спочатку поміщаємо в паперову капсулу для кексів, а потім у форму для випікання.
Відправляємо наш десерт випікатися в заздалегідь розігріту духовку на 200-210 градусів. Випікати потрібно 40-50 хвилин, але для того щоб пелюстки не пригоріли, форму краще накрити листом фольги. Після закінчення часу дістаємо вже готовий десерт з духовки і даємо трохи охолонути. Остигнуті трояндочки викладаємо на блюдо, посипаємо цукровою пудрою і можна дегустувати. Приємного вам апетиту!