Гарбузові оладки простий і швидкий варіант смачної страви. Цей універсальний рецепт підходить на сніданок, обід і вечерю. Млинці з гарбуза можна подавати як гарячими, так і холодними.
У cолоному варіанті вони ідеальні як добавка до м'яса і соусів. А в солодкому вигляді гарбузові оладки відмінно підходять в якості легкої закуски або корисного десерту. Вони пухнасті та ніжні, нагадують млинці, але з чудовим гарбузовим смаком.
Гарбузові оладки в духовці: покроковий рецепт
Почнемо з приготування гарбузового пюре. Наріжте гарбуз невеликими шматочками (можна залишити шкірку) і викласти на деко, застелене папером для випічки (шкіркою вниз). Запікати в розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 15 хвилин. Після закінчення цього часу можна перевірити гарбуз на м'якість дерев'яною паличкою.
Читайте також: Корисні властивості гарбуза
Дістаньте її з духовки, відокремте м'якуш від шкірки та перемішайте в блендері до однорідної маси.
У мисці змішайте всі сухі інгредієнти, в іншій мисці змішайте йогурт, яйце, масло, екстракт ванілі та гарбузове пюре. З'єднуємо всі інгредієнти та перемішуємо до отримання однорідної консистенції.
Потім протріть сковороду паперовим рушником, змоченим в маслі, на один корж викладіть близько 2 столових ложок тіста і випікайте з двох сторін до рум'яної скоринки.
Млинці можна подавати з цукровою пудрою, кленовим сиропом, медом або маслом. Або все відразу.
Читайте також: Гарбуз для схуднення: рецепт дієти на 4 дні
Оладки на сковороді
Млинці з гарбуза найкраще смажити на топленому маслі. Завдяки цьому у них буде неповторний смак. Також варто придбати спеціальну сковороду з антипригарним дном. Завдяки цьому вам не доведеться використовувати багато жиру, і млинці не будуть прилипати до його поверхні.
Приємного апетиту!