vchaspik-global-message
20:35, 08.12.2020

Дивовижний новорічний салатик «Бичок»

бык
Калорійність, кКал:
(на 100 г страви)
0
Час приготування:

Настає рік Білого Бика, а це означає, що прийшов час подумати про святковому меню. Щоб рік був успішним, на святковому столі повинен бути символ майбутнього року. Пропонуємо рецепт гарного, ніжного, а головне дуже смачного листкового салату у вигляді бичка. І гості, і домочадці від цієї страви будуть просто в захваті.

Читайте також: ]]>Бутерброди для дітей: оригінальна закуска на кожен день]]>

Заздалегідь відварюємо картоплю, моркву і яйця і даємо повністю охолонути. Далі маринуємо цибулю. Нарізаємо її дрібними кубиками, перекладаємо у посуд, з'єднуємо з лимонним соком і цукром. Суміш цибулі ретельно перемішуємо і даємо настоятися приблизно 10-15 хвилин. За допомогою великої терки натираємо вже остиглу відварну картоплю і також перекладаємо в окремий посуд. Далі, таким же чином, на крупній тертці натираємо моркву і відставляємо у бік. Для твердого сиру ми будемо використовувати дрібну тертку. Відварені яйця поділяємо на білки та жовтки і також натираємо на дрібній тертці, але окремо. Рибні шматочки злегка розминаємо виделкою, попередньо злив все масло.

Приступаємо до збірки нашого шедевра. Як ми вже згадували, салатик буде листковий, та ще в вигляді голови бичка, тому краще для нього використовувати відповідне блюдо. Першим шаром викладаємо картоплю і відразу ж формуємо голову бичка (див. відео), злегка підсолюємо і тонким шаром наносимо майонезну сіточку. Другим шаром викладаємо рибу і також акуратно її розподіляємо. Третім шаром буде цибуля і тонкий шар майонезу. Далі викладаємо моркву, трохи підсолюємо і знову наносимо майонез. Наступним шаром буде сир, також змащений майонезом. І останній, завершальний шар - білки з жовтками.

Читайте такоже: ]]>Новорічний салат з печінки тріски]]>

Верхню частину викладаємо білками, а нижню - жовтками. З хлібних трикутників робимо роги, а з маслин очі, носик і рот. Доповненням до цієї краси буде гілочка свіжої петрушки або кропу. Прикрашати це блюдо можна на свій смак.

Наш святковий салатик повністю готовий, даємо йому трохи просочитися і можна подавати до столу. Приємного вам апетиту і святкового всім настрою!