Свинячий або яловичий язик необхідно не тільки правильно вибрати, але і приготувати, щоб він залишався м'яким і ніжним. Є кілька хитрощів рецептів салату з язиком, які стануть в нагоду будь-якому кулінару.
Рецепти салатів
Свинячий або яловичий язик вважається делікатесом через ніжного м'яса, високого вмісту вітамінів і мінералів. Він багатий залізом, тому корисний при анемії, вагітності та в післяопераційний період. Крім того, будь-який салат з приготованим язиком дуже ефектно буде виглядати на святковому столі.
Читайте також: Легкий і ситний салат «Оленка» з шинкою
Язик для салатів відварюють у великій каструлі, попередньо замочуючи в холодній воді на кілька годин, а потім ретельно промивають.
Запам'ятайте кілька корисних парад, які знадобляться при приготуванні страв з язиком:
- для ніжності та м'якості його можна перед приготуванням замочити;
- варити потрібно на середньому вогні, обов'язково знімаючи піну;
- язик відмінно поєднується з чебрецем, базиліком, прованськими та італійськими травами;
- гарнірами можуть бути пекінська капуста, помідори, смажені гриби, сир;
- заправками для салатів можуть бути класичний майонез, нежирні вершки з часником, йогурт зі спеціями, оливкова олія, суміш винного оцту та оливкової олії;
- блюдо можна подавати теплим, гарячим або холодним.
Язик з грибами
Інгредієнти:
- язик свинячий або яловичий відварний - 200 г;
- гриби - 200 г;
- мариновані огірки - 100 г;
- цибуля ріпчаста - 1 шт.;
- перепелині яйця - 5 шт.;
- помідори черрі - 5 шт.;
- майонез;
- маслинове масло;
- лимонний сік - 10 мл;
- гірчиця-чайна ложка.
Спосіб приготування:
- Язик відварити і нарізати кубиками. Гриби нарізати тонкими скибочками і обсмажити на оливковій олії.
- М'ясо нарізати соломкою, цибулю - півкільцями, а огірки - кільцями.
- Зробіть соус з майонезу, масла, лимонного соку і гірчиці.
- Змішати всі інгредієнти, приправити сіллю і перцем.
Читайте також: Салат "Мурашник" з куркою і картопляною соломкою
Язик з огірками
Інгредієнти:
- язик - 1 шт.;
- свіжий огірок - 2 шт.;
- маринований огірок - 3 шт.;
- французька гірчиця - 2 чайні ложки;
- майонез;
- цибуля ріпчаста - 1 шт.;
- морква - 1 шт.
Спосіб приготування:
- Відварити м'ясо в бульйоні з цибулею, морквою, петрушкою 2 години. За чверть години до закінчення варіння приправити сіллю і перцем. Очистити, нарізати соломкою.
- Огірки нарізати, змішати з м'ясом, заправити сумішшю майонезу і гірчиці.
- Подавати з подрібненим базиліком, кропом, петрушкою або кінзою.
Язик з квасолею
Інгредієнти:
- язик – 1 шт.;
- шинка - 150 г;
- гриби - 175 г;
- твердий сир;
- консервована червона квасоля - 100 грам;
- яйце - 2 шт.;
- маринований огірок - 2 шт.;
- майонез - 30 мл;
- часник - 2 зубчики.
Спосіб приготування:
- Готуємо м'ясо, гриби, яйця в різній тарі. Всі інгредієнти нарізаємо кубиками.
- Вимішуємо в салатнику, приправляємо товченим часником, перцем, сіллю і майонезом.
- Натерти сир і посипати зверху. Потім додайте квасолю.
- Подавати з оливками та листям салату.