vchaspik-global-message
22:32, 20.11.2021

Суп із сирними кульками на курячому бульйоні

суп
Калорійність, кКал:
(на 100 г страви)
0
Час приготування:

Сьогодні готуватимемо простий у приготуванні, але дуже ніжний курячий суп із сирними кульками. Готувати цю страву одне задоволення, адже від її аромату у захваті і дорослі, і діти. А сирні кульки стануть особливістю для цього неймовірно смачного і водночас легкого супчика.

Насамперед займемося бульйоном. У каструлю на 4,5 л кладемо 2 великі курячі стегна, заливаємо їх звичайною водою кімнатної температури і ставимо на вогонь. Після закипання пінку, що утворилася в бульйоні, періодично необхідно прибирати. У бульйон відправляємо сіль та лавровий лист, після чого даємо проваритися 40 хвилин. А тим часом займемося сирними кульками.

Читайте також: ]]>Картопляний суп із сиром]]>

Сир твердих сортів натираємо на дрібній тертці, до нього відправляємо яйце і добре перемішуємо. Далі додаємо муку за рецептом і ще раз все перемішуємо. Сирне тісто готове, тепер приступаємо до формування сирних кульок, розміром трохи менше волоського горіха. На час приготування бульйону сформовані кульки відправляємо в холодильник.

А поки що підготуємо овочі. Картоплю нарізаємо соломкою та заливаємо звичайною водою. Моркву натираємо на тертці одну на дрібній, другу на великій. Цибулю нарізаємо звичайним способом – дрібними кубиками. На розігрітій сковороді з додаванням вершкового масла злегка просмажуємо цибулю, до неї додаємо моркву і даємо овочам потомитися ще 5-7 хвилин. Ось і все, піджарка готова, забираємо її з плити.

Читайте також: ]]>Квасоляний суп з копченими реберцями по-болгарськи]]>

Із заздалегідь нарізаної картоплі зливаємо всю воду і відправляємо в готовий бульйон, варимо ще 10 хвилин. Після закінчення часу стегенця з бульйону дістаємо і даємо повністю охолонути. Відправляємо заздалегідь приготовлену заправку в суп і варимо ще 10 хвилин. Охолоджене м'ясо курки відокремлюємо від шкіри і кістки, ділимо на дрібні шматочки і висипаємо в суп. Туди ж всипаємо вермішель і ще раз проварюємо, приблизно 6-7 хвилин.

На даному етапі суп пробуємо, додаємо сіль, перець по необхідності, тільки після цього відправляємо сирні кульки і варимо ще зовсім трохи - 2 хвилини. Курячий суп готовий, перед подачею додайте трохи дрібно нарізаної петрушки, можна кілька гілочок для запаху і краси. Приємного вам апетиту.