Грибний суп-це приголомшливо смачне і небанальне перша страва, яке не набридає в будь-яку погоду. У нього багатогранний смак і насичений аромат, а рецептів приготування безліч. Грибний суп може бути пісним або м'ясним, вершковим і ніжним – або густим, як пюре.
У нього за бажанням можна додати сир, вершки, перловку або набір різнокольорових овочів. Класичним бульйоном, самим прозорим і наваристим, вважається бульйон на основі білих грибів.
У простому рецепті за основу взяті крупно нарізані гриби, картопля, обсмажені до золотистої скоринки моркву і цибулю, а також суміш зі спецій.
Приготувати грибний суп нескладно. Подається він зі свіжою зеленню і сухарями.
Приготування
- Картоплю поріжте кубиками.
- Лук подрібніть.
- Моркву натріть на тертці.
- Гриби наріжте тонкими пластинками.
- Лук злегка обсмажте у вершковому маслі, потім додайте моркву, перемішайте і обсмажуйте.
- Потім додайте до заправки гриби і тушкуйте періодично, помішуючи, поки гриби не будуть готові.
- У киплячу підсолену воду покладіть картоплю, лавровий лист, якщо потрібно – вермішель або крупу. Коли закипить, додайте гриби з овочами і варіть суп до повної готовності інгредієнтів.
- Потім зніміть суп з вогню і дайте трохи настоятись.
Читайте ще: Покроковий рецепт ікри з грибів
Перед подачею, за бажанням, додайте в тарілку зелень і сметану. Не завадять такому супу і сухарики.
Не менш смачним виходить суп з сушених грибів. Для його приготування потрібно взяти курячий бульйон, в який приблизно на годину викладаються сушені гриби для відмочування. Додається картопля із піджаркою з овочів, а потім повільно вливаються теплі вершки. До потрібної консистенції суп доводиться завдяки погружному блендеру. Текстура грибного супу-пюре повинна бути однорідною, ніжною та шовковистою.