"Омурайсу" – популярне японське блюдо, яке складається з смаженого рису, покритого або загорнутого в омлет, і прикрашене кетчупом. Можна сказати, що це омлет, фарширований рисом і овочами. Дуже ситна й гарна страва, яка може стати і апетитним сніданком, і ситним перекусом. Але рецепт хороший ще й тим, що постійних інгредієнтів в ньому тільки три: рис, кетчуп та яйця, а все інше цілком можна замінити: курку – фаршем, сосисками або взагалі обійтися без м'яса, а гриби – замороженої сумішшю з овочів.
Приготування
- Рис зваріть.
- Обсмажте на сковороді куряче філе до золотистої скоринки, додайте цибулю, обсмажте. Потім покладіть печериці і коли все це добре обжарится, додайте відварений рис, кетчуп, сіль, перець і все ретельно перемішайте.
- Яйця ретельно збийте, посоліть і випікайте на окремій сковороді, змащеній олією, 4 невеликих яєчних млинці.
- Тепер потрібно викласти начинку на млинець, загорнути його, а зверху прикрасити кетчупом.
Але з загортанням може виникнути проблема, тому можна просто викласти на тарілку рис, накрити його яєчним млинцем та прикрасити кетчупом і зеленою цибулею. Так теж цілком гарно виходить і на смакових відчуттях така подача ніяк не відбивається.