Практично це просто смажена картопля з грибами, але за цією технологією приготування його смак набагато цікавіше. Цей пиріг можна робити з різними начинками – м'ясною, рибною, овочевою. Із вказаної кількості інгредієнтів виходить 6-8 порцій.
Покроковий рецепт
- Якщо гриби свіжі, їх потрібно вимити та крупно нарізати.
- Картоплю нарізати тонкою соломкою.
- Почистити часник.
- Лук порізати півкільцями.
- Картоплю обсмажити на сковороді майже до готовності і перекласти в тарілку.
- У цій же сковороді 3 хвилини обсмажувати цибулю, зняти з вогню і відставити в сторону.
- Гриби обсмажити на сильному вогні до випаровування рідини (10 хв), а якщо вони відварні або заморожені, то на середньому вогні буквально 2-3 хвилини. Зняти з вогню, посолити і перемішати з цибулею.
- Змішати в каструлі вершки або сметану з розчавленим часником, поставити на вогонь, довести до кипіння (але не кип'ятити!), додати борошно, розмішати до однорідної маси і зняти з вогню.
- Розкачати тісто і викласти його в змащену маслом форму. Потім викласти шар картоплі, потім гриби з цибулею і влити вершки. Сир потерти на терці, посипати пиріг і випікати 25 хвилин в духовці при температурі 200°С. Потім посипати кропом і подавати теплим.
Смачного!