Гарбузова каша – молочний десерт із дитинства. Пропонуємо три найкращі рецепти простих і швидких у приготуванні гарбузових каш з додаванням різних круп.
Каша з рисом на молоці
Склянку рису промиваємо і заливаємо окропом. Очищений від шкірки гарбуз нарізаємо невеликими шматочками. Нарізаний кубики гарбуз поміщаємо в каструльку, заливаємо водою і варимо на середньому вогні до повної готовності. Далі воду з рису зливаємо та промиваємо його ще раз під проточною водою. Готовий гарбуз можна розім'яти ложкою або блендером, а можна залишити шматочками, це на любителя. У гарбуз відправляємо промитий рис, все добре перемішуємо і додаємо цукор до смаку. Накриваємо кришкою і на вогні нижче середнього залишаємо кашу варитися 20-25 хвилин, після чого додаємо молоко і вершкове масло, все гарненькое перемішуємо. Варимо кашу на середньому вогні протягом години.
Читайте також: Гарбузовий сік із апельсином
Каша з пшоном на молоці
Інгредієнти:
- гарбуз – 1 кг;
- пшоно – 2 склянки;
- молоко – 4 склянки;
- вода – 2 склянки;
- сіль - 1 ч. л.;
- цукор – 3-4 ст. л.;
- олія вершкова – 70 г.
Очищений гарбуз нарізаємо невеликими кубиками і відправляємо в окріп варитися хвилин 15, після чого подрібнюємо в пюре. Пшоно промиваємо кілька разів, до прозорості води, заливаємо водою і варимо протягом 5-7 хвилин після закипання. Потім воду з пшона зливаємо і відправляємо до гарбуза. Всю консистенцію заливаємо молоком, додаємо сіль, цукор, доводимо знову до кипіння і варимо 25-30 хвилин на слабкому вогні під кришкою, не забуваючи помішувати.
Читайте також: Ароматні гарбузові булочки: покроковий рецепт
Каша з манкою на молоці
Інгредієнти:
- гарбуз – 500 г;
- склянка води;
- склянка молока;
- сіль, цукор до смаку;
- манна крупа – 5-7 ложок;
- масло вершкове.
Гарбуз ріжемо на невеликі кубики, складаємо в тару для варіння, заливаємо водою і відправляємо варитись до повної готовності. Готовий гарбуз перетворюємо на пюре зручним для вас способом. До пюре відправляємо склянку молока, але якщо ви любите кашу густіше, кількість молока можна зменшити у півтора рази. Додаємо 1/3 ч. л. солі та 1-2 ст. л. цукру, загалом, на власний смак. Для аромату додаємо трохи ваніліну та кориці, теж на любителя. У загальну масу відправляємо 5-7 ложок манної крупи, знову ставимо каструлю на вогонь і варимо кашу до готовності манки, приблизно 5-7 хвилин. У готову кашу додаємо шматочок вершкового масла, даємо трохи охолонути і можна дегустувати.