vchaspik-global-message
22:39, 31.05.2021

Лосось по-шведськи

Калорійність, кКал:
(на 100 г страви)
0
Час приготування:

У шведській кухні існує безліч способів приготування лосося. Лососину тут і маринують, і коптять, і солять. Ці способи приготування лосося вже міцно увійшли в наше життя і часом ми навіть не замислюємося, що з'явилися вони у нас на столі завдяки традиційній шведській кухні.

Сьогодні ми поділимося рецептом дивовижної закусочної страви. Лосось по-шведськи – це смачна основна страва, яка прийшла до нас з середньовіччя, що являє собою слабосолону рибу. А в поєднанні з кропом та горілкою лосось набуває пряний і насичений смак. Спробуйте приготувати, впевнені, що вам сподобається. Гурмани вважають, що це один з кращих способів приготування лосося.

Приготування

  • Шафран замочіть в 1 ст.л. гарячої води.
  • Промийте і наріжте білу частину цибулі-порею.
  • Перець наріжте тонкими смужками.
  • Помідори поріжте навпіл.
  • Складіть овочі в форму для запікання, зверху викладіть рибу і посипте лимонним перцем.
  • Сметану змішайте з білим вином, сіллю, шафраном, полийте цією сумішшю рибу і запікайте 20-25 хвилин в духовці при температурі 225 градусів.

Час запікання залежить від товщини шматка риби: якщо його товщина 5-6 см, то він запікається рівно 20 хвилин і виходить ідеально-соковитим.

Теги: Швеция