Що може бути прекрасніше ароматного, густого, насиченого смаками і м'ясом гуляшу? Тільки гуляш з чипетками! Ця страва - класика угорської кухні. Рецептів угорського гуляшу так само багато, як і рецептів українського борщу. Незважаючи на це, загальні принципи приготування гуляшу зберігаються.
За консистенцією гуляш знаходиться між першими і другими стравами. Дуже часто в гуляш додають дрібні галушки-чипетки, які готують з крутого прісного тіста.
Приготування
Наріжте бекон та обсмажте його в каструлі з товстим дном. Додайте нарізану цибулю і обсмажуйте 5 хвилин. Додайте дрібно нарізаний часник, паприку і прожарьте ще пару хвилин. Додайте м'ясо, нарізане кубиками, обсмажте трохи все разом, а потім додайте води, щоб тільки покрила м'ясо і тушкуйте на середньому вогні практично до готовності м'яса.
Замісіть тісто та накрийте його плівкою. До м'яса додайте нарізану кубиками картоплю, додайте ще води і тушкуйте хвилин 10. Потім додайте нарізаний кубиками перець і помідори, додайте ще води, щоб овочі були повністю покриті та продовжуйте тушкувати на слабкому вогні.
А в цей час розкачайте тісто в пласт товщиною 2 мм, відривайте руками невеликі шматочки та кидайте їх в бульйон. Варяться вони швидко, як спливуть — страва готова.