Наразі час Великого Посту, і люди, які його дотримуються, шукають нові рецепти, щоб хоч якось урізноманітнити свій раціон. Пісні страви не повинні бути нудними та одноманітними. Рисові тефтелі з грибами – це прекрасний рецепт для повноцінного харчування під час Великого Посту.
Для їх приготування нам знадобиться:
- рис круглий - 1 ст.;
- морква - 1 шт.;
- цибуля ріпчаста - 1шт.;
- гриби - 0,5 кг;
- томатна паста - 1 ст. л.;
- рослинна олія (для обсмажування) - 2 ст. л.;
- борошно пшеничне (для панірування) - 2 ст. л.;
- сіль, перець - за смаком.
Читайте також: Пісні страви: що приготувати в піст?
Переходимо до приготування:
Відваріть рис до напівготовності. Для цього висипаємо наш рис в каструлю, заливаємо 2 склянками холодної води, солимо та відварюємо. Рис повинен вийде досить липким, тому промивати рис не можна.
Моркву натираємо на тертці, цибулю нарізаємо дрібними кубиками і все обсмажуємо на рослинній олії, додаємо нарізані гриби та обсмажуємо все ще близько 5 хвилин.
У відварений до напівготовності рис відправляємо нашу зажарку з овочів та грибів. Все ретельно перемішуємо, додаємо сіль, перець та інші приправи на ваш смак і приступаємо до формування тефтелей. Для цього беремо невелику кількість отриманого фаршу, формуємо з нього тефтельку, обвалюємо її в борошні та відправляємо у форму, в якій будуть запікатися наші тефтелі. За бажанням, перед запіканням, тефтелі можна обсмажити на рослинній олії.
Читайте також: Пісні страви. Картопляний суп-пюре
Коли все тефтелі сформовані, переходимо до приготування соусу, в якому вони будуть запікатися. Для цього розводимо томатну пасту приблизно в 300 г води, додаємо спеції за смаком і заливаємо наші тефтелі. Можна використовувати вже готовий соус, в якому вже є всі необхідні спеції.
Відправляємо наше блюдо запікатися в розігріту до 220 °С в духовку на 20-25 хвилин.
Тефтелі виходять не тільки ніжними і смачними, але й дуже ситними.
Смачного!