Пікантна курятина з рум'яною шкіркою і ніжним м'ясом чудово виглядатиме на святковому столі і не залишить байдужим нікого.
Час Пік рекомендує спробувати цей рецепт, тим більше що інгредієнти для не дуже звичного маринаду знайдуться практично на будь-якій кухні.
Найбільш виграшно за цим рецептом виходять курячі крильця, але з таким маринадом можна готувати стегна, гомілки і навіть цілу курку.
Що знадобиться:
- куряче м'ясо - 1 кг
- мед – 1 ч.л.
- сіль – 1 ч.л.
- гірчиця – 1 ч.л.
- паприка мелена – 1 ч.л.
- часник - 2-3 зубчики
- соняшникова олія – 1 ч.л.
Часник видавити або дуже дрібно нарізати, змішати з рештою інгредієнтів маринаду, щоб вийшла консистенція кашки. Ретельно змастити куряче м'ясо маринадом і залишити на 1-2 години.
Шматки м'яса викласти на лист і запікати в духовці близько 45 хвилин при температурі 200 градусів. Курятина буде готова, коли шкірка добряче зарум'яниться.
Читайте також:
Простий рецепт із бринзою, який підкорить навіть тих, хто її ненавидить
Секрети ідеального олів'є: який незвичайний інгредієнт зробить салат нереально ніжним
Домашні пельмені: проста маніпуляція з начинкою, завдяки якій смак стане особливим