Людям, що страждають від гіпертонії, необхідно вживати продукти, які багаті калієм, магнієм, клітковиною, а також вітаміном С.
З фруктів перевагу необхідно віддавати цитрусовим. Одного апельсина в день цілком достатньо для профілактики, передає Час Пік з посиланням на changeua.
Крім того, в раціоні гіпертоніків повинні бути бобові, зокрема квасоля. Також важливими для здоров'я є горіхи. Серед них краще вибрати мигдаль, адже він контролює рівень холестерину і підвищує еластичність судин.
Ще одним важливим продуктом, який повинен бути в раціоні кожного гіпертоніка - шпинат. Він містить велику кількість магнію, здатного знизити навантаження на серце.
Також рекомендується вживати овочі. Зокрема - картопля, буряк, червоний болгарський перець і брокколі. У них міститься велика кількість вітаміну С, а також необхідний калій, магній, кальцій і клітковина. Однак варто враховувати дозування і спосіб приготування. Так, брокколі досить 200 грамів в день, а картоплю краще запікати в шкірці, не використовуючи сіль.
Фахівці відзначають, що корисними для гіпертоніків є також шипшина і селера. Селера сприяє зниженню вироблення гормонів стресу. Шипшина ж дуже багатий вітаміном С, а також сприяє розширенню судин, що забезпечує плавний кровотік по всьому тілу.
Читайте також: Вершкове масло в Україні масово підробляють: названі небезпечні марки