Кава стала невіддільною частиною повсякденного життя багатьох сучасних людей. Вона є не тільки смачним напоєм, але й джерелом натхнення, бадьорості. Коли друзі збираються, часто приводом для цього є кава, яка може подарувати величезні можливості для різноманітного її вживання через унікальні авторські напої. Купити каву в зернах ви можете для того, щоб готувати у себе вдома найсмачнішу каву зі свіжих щойно перероблених зерен: таким чином ви створюєте оригінальний напій, який буде вражати своїм насиченим смаком.
Кава з Бразилії
Однією з передових країн, яка виготовляє каву у величезних масштабах, є Бразилія. Відмінність цієї країни полягає саме у крупних партіях виробництва, через що кавовий бізнес у цій Східноамериканській країні виявляється найважливішим. Вона є найбільшим світовим виробником та експортером кави та ось чому саме Бразилія стала в цій справі найкращою:
- Бразилія має ідеальні кліматичні умови для вирощування кавових зерен. Різноманітність регіонів та їх кліматичних особливостей дозволяє вирощувати різні сорти кави, які мають відмінні смакові характеристики.
- Країна володіє величезними по площі плантаціями, що дозволяє масово виробляти величезну кількість продукції.
- Найпопулярніший сорт кави – арабіка, який зазвичай використовується для приготування у блендах та для еспресо.
- Бразильська кава часто піддається сухій або природній обробці, що додає ще більше смакових оригінальних властивостей.
Серед популярних смакових нот у кави з Бразилії виділяють шоколад, горіхи та фрукти.
Кава з Індонезії
Кардинально відмінний за місцезнаходженням регіон, де кава вирощується на високогірних плантаціях. Індонезія не є передовим виробником, адже націлена більше на якість та не прагне змагатися за перше місце у процесі виробництва та продажу. Індонезійська кава є більш унікальною та завойовує серця шанувальників цього напою своїм глибинним смаком, ароматичністю та традиційними методами виробництва. Які саме унікальні характеристики вона має?
- Використовується унікальний метод обробки, який називається «система оббивки». Це традиційний метод обробки у цій країні, який передбачає часткову обробку зерен, залишаючи їхню зелену оболонку, що надає унікальний смак та аромат, збагачений насиченими нотками.
- Часто кава з Індонезії відрізняється наявністю нотами трав, кедра, шоколаду та гірчичного зерна.
- Виробляються різні види кави: арабіка та робуста у різних смакових відмінностях.
Придбати унікальну каву ви можете на сайті магазину VizOK, де представлені всі найпопулярніші марки меленої кави та продукція у зернах. Експериментуючи з існуючими видами кави, ви зможете відчути унікальність кожного з видів та відчути себе справжнім експертом у цьому напої.