![](https://vchaspik-rozrobka.pp.ua/sites/default/files/styles/full_image/public/images/u12952/2021/03/screenshot_2_878_0.png?itok=t-H8YZNb)
У багатьох українців склалася думка про "безпеку" та "екологічність" домашніх продуктів, тоді як на полицях супермаркетів - нібито "одна хімія". Експерти в сфері харчових продуктів з цим твердженням не згодні.
Керівник центру експертиз "Тест" Валентин Безрукий в ефірі одного з телеканалів повідомив, яке молоко якісніше - домашнє або магазинне, передає Час Пік.
За словами експерта, більше претензій зазвичай до базарної домашньої "молочки", і це підтверджувалося дослідженнями по закупкам в містах.
"Я купував базарне молоко в Кривому Розі, сидить бабуся в пляшках продає домашнє молоко, а воно фальсифіковане. Там є рослинні жири. Ми розуміємо, що це молоко не бабусине. Тобто хтось його їй вручив", - зазначив Безрукий.
При цьому, за словами експерта, до промислового молока претензії є, але їх менше. Так, зауваження щодо фальсифікації були до двох виробників з Харківської області. Бувають зауваження по мікробіології, дуже рідко - щодо кишкової палички.
Безрукий зазначив, що якість молока підвищилася, оскільки стало більше ферм, а вони, як правило краще стежать за коровами, ніж домашні господарства.
Читайте ще:
Українці платять за доставку, якої немає: Депутати вважають, що ціну газу можна зменшити на 60%
Держстат порахував середню зарплату в усіх регіонах України: де скільки отримують